• HBS

    HBS

Hockey leeft als nooit tevoren

REGIO Bij het hockey zijn inmiddels vier speelronden achter de rug. Tijd om eens een blik op de standen te werpen en misschien al wat - al dan niet voorbarige - conclusies te trekken. "Want hockey leeft enorm in deze regio" zegt hockeyliefhebber Hans van Leeuwen. De komende tijd houdt hij u op de hoogte van het wel en wee op het hockeyveld.

Hans van Leeuwen

Het betreft hier de regio clubs Strawberries (Driehuis), Haarlem (Haarlem-Noord etc.) en HBS (Santpoort, Bloemendaal). Kijken we eerst bij de Dames van Strawberries, afgelopen seizoen gepromoveerd en nu uitkomend in de 1e klasse. Door diverse oorzaken begonnen de dames ernstig verzwakt aan de nieuwe competitie, liefst twaalf speelsters verdwenen. En dat is helaas terug te vinden in de stand. Ook zondag viel er geen eer te behalen, hoewel er wel twee goals werden gescoord tegen koploper Qui Vive, 6-2 was de eindstand. Voorlopig onderaan met nul punten uit vier wedstrijden. Enfin, nog 18 wedstrijden te gaan!


KLASSE In dezelfde klasse vinden we Haarlem met wisselende resultaten. Zondag werd een 0-0 behaald tegen Athena uit Amsterdam-Oost. Voorlopig moeten de Haarlemmers het doen met een middenmoot plaats.

Bij HBS, uitkomend in de Overgangsklasse, heeft men goede hoop op een topklassering, na het afgelopen seizoen ternauwernood promotie naar de nieuwe Promotieklasse gemist te hebben. Zondag kwam QZ uit Nijmegen op bezoek en de verwachting was dat dit karweitje geregeld zou worden. Echter, sport is onvoorspelbaar. Vijf minuten voor tijd 1-0 voor HBS en in de laatste minuut uit een strafcorner de 1-1 voor QZ, voorlopig resulterend in een tweede plaats voor HBS.

HEREN Dan de Heren. Om te beginnen de aardbeien uit Driehuis. Daar waren de verwachtingen hoog gespannen na de smadelijke degradatie uit de eerste klasse (0 punten uit 22 wedstrijden). Maar om te zeggen dat het crescendo gaat, zou te veel eer voor de mannen zijn. Ook zondag liep het in de eerste helft niet naar wens,de tweede helft echter bood meer perspectief tegen de Kikkers uit Nieuw-Vennep, die toch aan het langste eind trokken, 2-1, waardoor Strawberries onderaan staat met één punt uit vier wedstrijden. Na de 8-0 oorwassing vorige week tegen FIT uit Amsterdam, zou deze uitslag misschien toch wat perspectief bieden?

Een veel florissanter beeld krijgen we bij de Haarlemse mannen. Na winst in de eerste drie wedstrijden een prima uitgangspositie, bovenaan, maar zondag, op bezoek in Purmerend, kreeg Haarlem een fikse domper te verwerken. Liefst 5-0 werd het. Dus weer eventjes met de voetjes op de vloer.


En dan HBS , waar de mannen in de een na hoogste klasse spelen, de nieuwe Promotieklasse (dus bij de beste 24 in Nederland!) Een zeer zware poule met clubs die beslist naar de Hoofdklasse willen: Hurley, Schaerweijde, Nijmegen, HIC....

Vorige week werd in Nijmegen verdienstelijk gelijkgespeeld, 3-3. Thuis tegen Schaerweijde werd, mede door briljant hockey van oud international Brouwer (39 jaar!) met 1-5 verloren en zondag kwam Hurley op bezoek, 2-4 verlies. Dat betekent onderaan met één punt, maar meer clubs zitten in het zelfde schuitje. Komende zondag uit naar Voordaan in Groenekan en dan moet het daar maar gebeuren. Wordt vervolgd.