• Felle duels tussen HBS en Overbos

    Hans van Leeuwen
  • Hans van Leeuwen

Hockeyers klaar met de zaal: 'Laat het voorjaar maar komen'

VELSEN "Laat het voorjaar maar komen." Dat is de verzuchting bij de meeste hockeyers, die snakken naar de buitenlucht. Vanaf 6 maart mogen ze weer de kunstgraswei in.

Hans van Leeuwen

Achteraf zullen de spelers beamen dat het hockey in de zaal toch heel veel positieve elementen voor hen herbergt: conditietraining, technische aspecten aanscherpen, teamgeest. Aan de andere kant: als je om half drie 's middags je eerste wedstrijd speelt en de tweede pas om tien voor zeven.... dan verzucht je ook wel eens 'wat had ik anders kunnen doen, deze zondag!'


Een korte samenvatting dan maar van onze regioclubs, te beginnen bij het herenteam van het Velsense Strawberries dat ook de laatste twee wedstrijden won met 4-2 van Xenios en maar liefst met 15-1 van de Kikkers uit Nieuw-Vennep. Dit alles resulteerde in een zeer overtuigend kampioenschap in de 1e klasse. Met 30 punten uit 10 wedstrijden hadden de aardbeitjes liefst 14 punten voor op de nr. 2 Kikkers. De dames van Haarlem, uitkomend in de subtopklasse, wonnen de laatste zondag met 4-1 van Westerpark en met 4-2 van Overbos uit Beverwijk. Dit resulteerde in een zeer overtuigend kampioenschap met 28 punten uit 10 wedstrijden, 11 punten voor op nummer twee Reigers uit Hoofddorp. Gefeliciteerd!


Over de dames van HBS schreef ik de vorige keer over de negen punten in mindering. Het protest dat door HBS werd ingediend had helaas geen positief resultaat. Ondanks winst in de laatste wedstrijden met 7-2 van Amstelveen en 5-1 van Alliance, moest HBS toezien dat HIC uit Amstelveen met 24 punten kampioen werd. HBS eindigde als derde met 16 punten. Zonder de punten in mindering zouden de dameskampioen zijn geworden. Jammer. De mannen hielden het heel spannend en vochten met Xenios om de felbegeerde eerste plaats en de daarbij horende promotie. Aflopen zondag deed HBS verwoede pogingen en won de eerste wedstrijd onder veel tumult, met 8-6 van Overbos. In de vroege avond werd ook nog met 7-5 gewonnen van Xenios, de nummer 1. Een prima resultaat, maar alles bij elkaar opgeteld, bleek Xenios net 1 puntje meer te hebben en is daardoor de terechte kampioen.


Terugkijkend op dit zaalhockeyseizoen kunnen we stellen dat de resultaten conform de verwachtingen waren. De selectieteams van Strawberries zijn, op moment van schrijven, op de terugreis van een mooi trainingskamp in Marbella. De HBS selecties vertrekken binnenkort richting Malaga. Dit alles moet resulteren in een boeiende en succesvolle tweede competitiehelft die voor de meeste teams op 6 maart begint. Wordt vervolgd.