• Spelbeeld uit Alphen-Haarlem

    Herman de Vries

Hockeyers raken op dreef

REGIO Gesteund door het fraaie herfstzonnetje wisten de regiohockeyers volop het doel te vinden.

Hans van Leeuwen

Ook afgelopen weekeinde waren er verrassende uitslagen te noteren. Wat dacht u van de eerste overwinning voor de heren van Strawberries of de mooie winst van de Haarlem heren, beide spelend in de 2e klasse A. Ook de dames van Strawberries en Haarlem komen in dezelfde poule uit: 1e klasse A. De dames van HBS spelen in de overgangsklasse; de heren in de promotieklasse.


Het overzicht tot en met afgelopen weekend is als volgt. Bij de dames zien we dat Haarlem ruim van hekkensluiter Leusden won met 4-0 en nu op de vijfde plaats staat met 11 punten uit 6 wedstrijden. Leusden blijft onderaan met 0 punten. Dit geldt eveneens voor het arme Strawberries dat de grootste moeite heeft om, na de promotie, haar draai te vinden Misschien hadden ze een voorbeeld genomen aan de Heren, die vorige week met 3-9 thuis afgeslacht werden door AMVJ? Thuis werd namelijk met 2-9 verloren van het Beverwijkse Overbos.


De HBS dames stonden tot deze zondag op een fraaie 2e plaats, ongeslagen met 11 uit 5. Koploper Union, uit Nijmegen, had 15 uit 5. Op een sfeervol Bleek en Berg complex had HBS snode plannen, maar tot teleurstelling van alles wat HBS was, trok Union aan het langste eind en won met 1-3, waardoor HBS nu de tweede plaats moet delen met Cartouche en, verrassend, het Heemsteedse Alliance. Strawberries en Haarlem hebben volgend weekend vrijaf vanwege de herfstvakantie. De HBS-dames krijgen thuis Helmond op bezoek en dan moeten toch puntjes gehaald kunnen worden!

Bij de Heren is het opvallendste nieuws natuurlijk dat Strawberries , na 478 dagen (!) eindelijk het licht zag. Het veld van Athena in Amsterdam was al lang verlaten, maar deze uitslag blijft de Strawberries mannen heel lang op het netvlies staan. Het werd dus 2-5 tegen medehekkensluiter Athena. En gewonnen werd er niet omdat Athena zo zwak speelde, integendeel, bij de Strawberries lukte dit keer alles, vandaar ook de grote vreugde na afloop. Door deze winst heeft het team weer aansluiting bij Noordwijk, Westerpark en Kikkers en is van de laatste plaats af! Haarlem, na het gelijke spel uit bij FIT vorige week, was vast van plan om het koploper Alphen moeilijk te maken. Uit bij de Alphenaren is altijd heel lastig, maar Haarlem slaagde er in om met een heel fraaie 1-4 zege naar huis te reizen. Daardoor beginnen de mannen nu met 13 uit 6 in de buurt te komen van de kopgroep, waar AMVJ de lijst aanvoert met 15 uit 6. Spanning genoeg dus!

HBS heren, in de nieuwe promotieklasse, heeft het moeilijk. Met Voordaan, Push en Zwart Wit, vormen zij de staartgroep. Vorig weekend speelde HBS uit bij Voordaan met 3-3 gelijk. Het Haagse HDM bleek afgelopen zondag over een ijzersterke strafcorner te beschikken. Mede daardoor kon HDM de wedstrijd controleren. Bij een 1-3 achterstand ruilde HBS de keeper in voor een extra veldspeler. Tegelijkertijd kreeg HDM een gele kaart en werd het, mede daardoor nog een zeer spannende laatste fase. Verdiend namen de Hagenezen de punten mee naar huis. Komende zondag ontvangt HBS de mannen van Push uit Breda, dat slechts 1 punt meer heeft. Kansen voor een feestje, heren?