• Johan van den Brink

    Rowin van Diest

Kritiek op sportnota: 'Velsen en Terrasvogels komen er bekaaid af'

DRIEHUIS De komst van Martin Haar als nieuwe trainer van RKVV Velsen past eigenlijk naadloos in een rijtje.

Hans Akkerman

De eersteklasser had in de persoon van Hans van Doorneveld, Peter van der Waart en Ton Pronk al gelouterde trainers in huis met een profverleden als speler. Trainers die Velsen een kenmerkende spelstijl meegaven. Een hecht collectief smeden om vervolgens in de omschakeling met de nodige snelheid over de flanken toe te slaan.

Zondag echter liep een zeer zwak acterend Velsen dik verdiend tegen een 0-1 nederlaag aan tegen een fris en fruitig AFC '34. Het scorend vermogen laat recentelijk duidelijk te wensen over ( 10 goals in 11 duels). Dat zag ook vicevoorzitter en commerciële man Johan van den Brink." Ik ben blij dat we volgende week weer het veld in mogen en drie punten kunnen pakken, "klonk het beheerst. De bestuurder is overigens in zijn nopjes met het aantrekken van Martin Haar als trainer.'' Klopt, we zochten nadrukkelijk naar een ervaren trainer met een toekomstvisie. Waar ik persoonlijk ook trots op ben, is dat Marcel Looij als assistent hem bij gaat staan. Marcel is een echte clubjongen, jong en ambitieus, dus wellicht kan hij doorstromen op termijn,'' hoopt de bestuurder die aangeeft dat Velsen mooie tijden doormaakt. ''We willen graag een stabiele eersteklasser blijven en onze jeugd op een wat hoger niveau tillen. Onze ledenbestand is in een jaar met 5% gestegen, dus we zitten in de lift maar willen verder."

PIJNPUNT Pijnpunt is bij Van den Brink de sportnota van de gemeente. "De politiek is aan zet, maar dat heeft mijn zorg. Ik heb de nota gelezen en zag tot mijn verbazing dat voor de gemeente alleen de plaats IJmuiden van belang lijkt. Velsen maar ook Terrasvogels bijvoorbeeld komen er mijns inziens bekaaid af." Johan sluit af:" Wij hebben een paar speerpunten. De parkeerplekken rond ons veld en het multifunctionele karakter van onze accommodatie. Het vrouwenvoetbal zit bij ons in de lift en behoefte meer ruimte. Door het verleggen van onze hoofdingang zouden we velden anders kunnen indelen. Helaas lees ik daar niets van terug in de nota. Jammer!"