• Mo Osman in actie

    Michel van Bergen

Mo Osman gelooft in Telstar

'Technische leiding verdient dikke pluim voor aankoopbeleid'

Hans Akkerman

VELSEN-ZUID Als laatste verliet Mohammed Osman vrijdag het veld na alweer een eclatante zege met soms oogstrelend, hallucinerend veldspel. De 24-jarige in Syrië geboren middenvelder excelleerde wederom en scoorde vlak na rust een bevrijdende vierde goal nadat hij weergaloos zichzelf vrij goochelde en buitenkant voet de bal in het doel toverde. Vreemd genoeg was de bij Vitesse opgeleide smaakmaker niet helemaal tevreden." Klopt, we kunnen en moeten beter. Echt, we kunnen beter maar als je dit soort wedstrijden met 4-1 wint, doe je iets goed toch," poneerde Osman met een kamerbrede smile op zijn afgetrainde gelaat.

MOTOR OP MIDDENVELD Met zes goals en zeven assists is de bedrijvige, technisch begaafde vormgever de motor op het middenveld. De technische leiding verdient een dikke pluim wat betreft het aankoopbeleid, vindt ook Osman. Mo:" Inderdaad klikt het geweldig met deze groep. Onze trainer straalt rust uit, is eerlijk, legt voetbal gerelateerde zaken prima uit, zowel voor de groep als individueel. Eenieder weet precies wat er van hem wordt gevraagd en dat begint natuurlijk altijd met keihard werken.''

NIET VERSLAPPEN Vitesse pikte de Syriër op bij DVV Duiven en pas afgelopen zomer besloot hij zijn contract in te leveren en bij Telstar een doorstart te maken.'' Ik wil veel aan de bal zijn, zoek vervolgens altijd de combinatie en tracht dan de ruimtes optimaal te benutten. Ik kan wel zeggen dat het prima lukt tot nog toe maar we mogen absoluut niet verslappen. Volgende week tegen Jong AZ gaan we weer volle bak.'' Hij vervolgt:"Als wij ons nog meer bewust worden van onze kwaliteiten, dan geloof ik oprecht dat we om de hoofdprijzen gaan meestrijden."

HANDEN TEKORT De bij de Telstar-fans immens populaire prof kwam afgelopen vrijdag handen te kort. Als laatste speler verliet hij het waterkoude veld om vervolgens door vaders en zonen te worden omarmd om op de foto te gaan. Mo: "Dit vindt iedere speler toch prachtig? Hier doe je het toch voor? Straks gaan we naar de fans toe voor een gezellig feestje en als de trainer ons ook nog een vrij weekend gunt, dan ben ik een gelukkig mens."