• HBS Dames - Qui Vive (4-4)

    Hans van Leeuwen

Negen punten in mindering: HBS tekent protest aan tegen besluit hockeybond

REGIO Zaalhockey wordt vaak gezien als invulling voor de winterstop. Toch zijn er clubs die het wel degelijk als een serieuze zaak zien en er veel aan doen om zo hoog mogelijk mee te spelen. De clubs die in de Topklasse meedraaien hopen in ieder geval de DK – Districtskampioenschappen – eind januari te halen, waarna promotie naar de Hoofdklasse tot de mogelijkheden behoort.

Hans van Leeuwen

HBS In onze regio heeft HBS hiertoe de beste mogelijkheden. De zaalcompetitie begint naar z'n einde te lopen en we zien bij de heren dat HBS hoge ogen gooit. Ondanks dat het 6 januari met 10-6 verloor van Xenios en ook nog met 5-4 van VVV, werd afgelopen weekend de zaak rechtgetrokken en van Alliance met 6-0 gewonnen. Ook Westerpark had niets in te brengen. Daardoor ziet het er naar uit dat de heren zich samen met Xenios geplaatst zien voor het finaleweekend, eind januari in Amsterdam.

DE BOND En dan de kop boven dit artikel! Negen punten in mindering? Bij een redelijk gemoedelijke amateursport, zoals hockey door buitenstaanders wel wordt beschouwd, komt zoiets toch niet voor? Ja zeker wel. Op 16 december startte dames 1 van HBS de competitie met een ruime 8-2 winst op Castricum en 8-1 op Amstelveen. De coach had speelsters laten starten uit het eerste veldhockeyteam, vrij logisch zou je denken. Hij vergat echter een van die speelsters op het speelformulier te zetten. De bond komt hier achter en besluit HBS voor de eerste wedstrijd drie punten in mindering te geven. Aangezien diezelfde middag ook de tweede wedstrijd is gespeeld, kost dit het team nóg eens drie punten in mindering. In alle wijsheid besluit de hockeybond dat HBS ernstig in gebreke is gebleven, waarna er nóg eens drie punten afgetrokken werden. Opgeteld: negen punten. Beide wedstrijden werden ook nog eens reglementair met 5-0 verloren.

PROTEST HBS heeft uiteraard protest aangetekend tegen deze gang van zaken en hoopt deze week uitsluitsel te krijgen. Normaal gesproken hadden de dames riant bovenaan gestaan. Nu staat ze op de derde plaats. Na de wedstrijden van komend weekend weten we of de dames en heren van HBS mogen deelnemen aan de Districtskampioenschapppen, eind januari in de Sporthallen Zuid in Amsterdam, gelegen naast het Olympisch Stadion.

De heren van Strawberries mochten afgelopen zondag opdraven in de sporthal van Hoogwoud en dat resulteerde, voor zover wij nu weten, in klinkende overwinningen op Spire en de Kikkers, waardoor de heen moeiteloos bovenaan blijven in hun poule.