• Een impressie van de derde editie, in 2016.

    Maarten Niesten

Start strandtrainingen voor de Beach Battle

WIJK AAN ZEE Ook dit najaar kunnen mountainbikers die zich willen voorbereiden op de Subaru BeachBattle van eind november of de Egmond-Pier-Egmond (EPE) strandrace van januari trainingen volgen op de zaterdagochtend. Onder deskundige leiding wordt er aan techniek gesleuteld en aan de conditie. Zaterdag 5 oktober start de eerste training. Inschrijven kan nog steeds. De mtb strandtraining is zowel voor beginners als gevorderden.

De trainingen gebeuren onder leiding van Jeroen Scheffer en Arielle Boek van Meurs, twee ervaren instructeurs. Er wordt elk zaterdagochtend twee uur getraind, van 9.00 tot 11.00 uur met telkens afsluiting en bespreking in verzamelpunt strandpaviljoen DIT IS SUNSEA (voorheen SunSeaBar). Het uitgangspunt is iedereen zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de Subaru BeachBattle van 24 november dan wel de EPE van 11 januari.

De strandtraining wordt al vijf jaar, met succes, gegeven door dezelfde ploeg instructeurs, en ook voor deze zesde keer zijn de kernwoorden: "hard zweten, hard keten". Aan alle aspecten van het koersen/rijden op het strand wordt uitgebreid aandacht besteed. En wie eerst eens de kat uit de boom wil kijken of het wel iets voor hem of haar is, is altijd welkom en betaalt die eerste keer trainen gewoon niets. 

Aanmelden via Jeroen Scheffer (tel.06.41663330).