• Zondag 24 november start om 10 uur de zesde Subaru BeachBattle van Wijk aan Zee.

    Kees Blokker

Zesde BeachBattle ook over strand Heemskerk

WIJK AAN ZEE Zondag 24 november vindt de zesde editie van de SUBARU BeachBattle Wijk aan Zee plaats. De BeachBattle is voor zowel deelnemers als publiek een zeer aantrekkelijke mountainbike strandrace. Jong en oud, getraind of niet, iedereen kan er (op eigen tempo) aan mee doen. De organisatie heeft de inschrijving vandaag geopend, met nog zo´n tachtig dagen te gaan.

GEZAMENLIJK Ook dit jaar is er een gezamenlijke start van recreanten en wedstrijdrijders. De organisatie kiest hiermee om terug te gaan naar de formule van de allereerste editie. Recreanten, wedstrijdrijders en de (inter)nationale toppers zullen tegelijkertijd starten en gezamenlijk over hetzelfde parcours van 40 km rijden. Net als de twee voorgaande jaren is de start op de Dorpsweide, maar nu dus wel iedereen tegelijk, dus geen twee groepen meer met elk hun eigen start. 

STRAND HEEMSKERK Nieuw is ook dat er, meteen na de start op het strand niet richting Noordpier gereden wordt, maar eerst over het strand naar het noorden, richting strand Heemskerk. Daar is het keerpunt en gaat het wel richting pier, die bij goed weer bereden mag worden. Vervolgens de vertrouwde, uitdagende elementen als de Muur van WaZ (superklim van 18% omhoog over 150 meter het duin over) en de scherpe Fletcherbocht omlaag door mul zand. De organisatie heeft dit jaar opnieuw gekozen voor een nieuw soort hindernis om de rijders uit te dagen en uit hun ritme te krijgen; een ´betonnen sidewalk´. die ligt ter hoogte van de finish bij op de vertrouwde plek bij het bekende strandpaviljoen DITIS SunSea.   

Voor de inschrijving, die nu dus is open gegaan, geldt: wie zich sneller inschrijft, staat bij de start verder vooraan.´ Zie subarubeachbattle.nl