• Rodny Lopes Cabral in actie (foto Rowin van Diest)

    Rowin van Diest

Rodny Lopes Cabral pakt tweede kans bij Telstar

VELSEN-ZUID Na de eclatante successen van de afgelopen paar weken nam Telstar het vrijdagavond op tegen laagvlieger Helmond Sport maar kwam helaas voor ruim 2800 belangstellenden van een koude kermis thuis. Een 2-3 thuisnederlaag was het pijnlijke gevolg in een duel waarin de thuisploeg vanaf de aftrap creativiteit ontbeerde, flets opereerde en geen antwoord had op het defensief zeer compact spelend Helmond Sport. Wederom regende het dus doelpunten in Velsen-Zuid, maar deze keer helaas viel het kwartje de verkeerde kant op.

Hans Akkerman

"Een baaldag, we hebben slecht gespeeld en verdiend verloren en moeten dus maandagavond tegen Almere sportief revanche nemen," concludeerde technisch directeur Piet Buter afgelopen zaterdagochtend vrij nuchter en reëel in een radioprogramma bij Leo Driessen. Ook Rodny Lopes Cabral was reëel. "We werden aanvankelijk toch wel verrast door hun strijdplan. We gaven de goals te gemakkelijk weg en hadden moeite om hun verdediging te ontregelen. Toch waren we vlak voor tijd nog dicht bij een voorsprong maar seconden later sloegen zij toe," blikte de 24-jarige rechter vleugelverdediger met Kaapverdiaanse roots terug.

Rodny Lopes Cabral genoot zijn opleiding in Rotterdam bij Feijenoord, werd daar beschouwd als een groot talent maar kon mede door een zware blessure de stap naar De Kuip niet maken. Rodny: "Klopt, daarom ben ik bij RVVH in Ridderkerk gaan spelen waar ik de draad weer heb opgepakt. Je wil niet weten hoe blij ik was dat meneer Buter en meneer Snoei interesse toonden en langs kwamen voor mij. Daarom heb ik deze kans met beide handen aangegrepen."

Rodny heeft het prima naar zijn zin bij de Witte Leeuwen en constateert tot zijn vreugde dat het enorm klikt met zijn medespelers. "Inderdaad, het zijn allemaal jongens met ambities. We willen graag hogerop en dat zie ik elke dag terug op de training. Beter willen worden, is het credo bij ons en dat krijgen we ook dagelijks te horen op de training,'' weet de snelle verdediger die graag mee opkomt.

Hij sluit af:" Alles is nu gericht op het bereiken van de nacompetitie. We moeten nog naar NEC, Emmen en De Graafschap toe, dus we kunnen nog vol aan de bak. Ik heb echter het volste vertrouwen dat we nog het nodige van ons laten horen. De inzet is prima, de sfeer ok en ik zie elke week meer supporters op de tribune die enthousiast op ons reageren."