• Angelo Beck in actie (Foto Michel van Bergen)

    Michel van Bergen

Start smaakt naar meer voor RKVV Velsen

DRIEHUIS De verrassende komst van trainer Martin Haar afgelopen zomer was een enorme boost voor RKVV Velsen. De vitale eersteklasser flirtte twee seizoenen terug nadrukkelijk met hoofdklasse voetbal maar moest vorig seizoen van ver komen om klassenbehoud veilig te stellen na een zeer matige start.

Hans Akkerman

Velsen dat al jaren naam heeft gemaakt tegenstanders te frustreren met een combinatie van mateloze inzet en uiterst solide verdedigend werk, lijkt met de Velserbroeker een gouden greep te hebben gedaan. De trainingsintensiteit werd opgevoerd en qua fitheid kent de selectie geen gelijke. Van eminent belang in een klasse waar de krachtsverschillen marginaal zijn en mentale weerbaarheid wekelijks nadrukkelijk op de proef wordt gesteld. Twee uitduels leverden vier punten op. In de thuis-ouverture tegen middenmoter Legmeervogels bleef Velsen steken op een 1-1 gelijkspel, in een duel waarin de gasten de grootste kansen kregen maar Velsen op wilskracht langszij kwam. Het gemis van een aantal geblesseerde basisspelers deed zich speltechnisch voelen, maar hun vervangers werkten zich een slag in de rondte.

"Ja, ik moet eerlijk zijn. Ons spel kwam niet helemaal uit de verf. Te weinig afwisseling in ons spel, maar gelukkig voor ons keepte Yorinn Albers een perfecte wedstrijd,'' concludeerde de energieke verbindingsman en stofzuiger op het middenveld, Angelo Beck. Beck komt net terug van een zware blessure. Angelo: ''Klopt ja, ik scheurde twee seizoenen terug in de nacompetitie mijn kruisband af en ben vorig seizoen uit de roulatie geweest. Gelukkig kon ik van de zomer weer volop aanhaken en nu is het zaak dat ik nog meer vastigheid in mijn spel krijg,'' analyseerde de 26-jarige middenvelder met een onmiskenbaar Velsen-DNA.

Angelo: ''Ik heb hier bij Velsen tot de D-tjes gespeeld en ben vervolgens overgestapt naar E.D.O. Mijn voetbalmaatje Remco van Dam benaderde mij een paar jaar terug echter om weer bij Velsen te gaan spelen op het oude vertrouwde nest en zodoende heb ik de opmars van de derde klasse tot aan de eerste klasse meegemaakt " Een fijne tijd herinnert de noeste werker op het middenveld zich nog levendig. De komst van Martin Haar werd ook door Angelo met gejuich begroet. Angelo Beck: ''Na vier prima seizoenen onder Ton Pronk was ik toch wel benieuwd wie onze nieuwe trainer zou worden. Martin Haar is natuurlijk iemand met zoveel ervaring als speler en trainer bij AZ. Hij wil ons meer aan het voetballen krijgen en legt regelmatig een training stil om op een heel rustige manier ideeën aan te dragen. Over het benutten van ruimtes bijvoorbeeld. Ik vind dat persoonlijk heel inspirerend. Hij heeft veel ervaring en weet precies hoe hij ons moet belasten.''

Angelo sluit af: ''Of ik een doelstelling heb? Nog niet, pas halverwege kun je voorzichtig de balans opmaken. We hebben een brede selectie en zijn met twee gelijke spelen en een winstpartij tegen N.V.C. behoorlijk gestart. Laten we proberen die lijn door te trekken. Ik heb veel vertrouwen in onze hechte groep.''