• Velsen-Zuid - Voetballer Melle Springer met rugnummer 30 van Telstar in de wedstrijd tegen Jong Utrecht.

    Michel van Bergen

Telstar-debutant Melle Springer uit IJmuiden: 'Dit was puur genieten'

VELSEN-ZUID Vriend en vijand waren het vorige week vrijdag roerend met elkaar eens: de thuisouverture van Telstar tegen M.V.V. leek nergens naar en schreeuwde nadrukkelijk om sportieve revanche. Het eveneens nog puntloze Jong Utrecht leek daarom afgelopen vrijdag een ideale tegenstander om het geschonden blazoen weer wat op te poetsen.

Hans Akkerman

NIEUWE HOOFDSPONSOR Op het commerciële vlak werden wel stappen gezet want een recyclingbedrijf werd zowel shirt- als hoofdsponsor. Een mooi succes, te danken wellicht aan het prachtige seizoen wat achter ons ligt. Vooral het gebrek aan stootkracht in de eerste twee duels gaf al reden tot voorzichtige bezorgdheid. Trainer Mike Snoei nam geen halve maatregelen en liet vier nieuwe spelers vanaf de start opdraven en debuteren.

VERDIENSTELIJK DEBUT Een van die debutanten was de pas 19-jarige Melle Springer die als linksback verdienstelijk debuteerde, na 70 minuten werd gewisseld en vanaf de bank kon aanschouwen dat invaller Adham El Idrissi laat tot twee keer toe aan de basis stond van de verdiende 2-0 zege op een pover acterend Jong Utrecht.

Spits Facundo Lescano scoorde vanaf de stip en Toine van Huizen toornde daarna hoog boven iedereen uit en kopte Telstar naar de bevrijdende 2-0. Telstar liet de fans behoorlijk zweten want ze domineerden van begin tot het einde maar kon maar geen bressen slaan tegen een stug verdedigende tegenstander. De eerste winst werd door spelers en fans uitbundig gevierd. Of deze zege een opmaat wordt tot een leuk seizoen zal de komende weken handen en voeten moeten krijgen maar de winst was zowel zichtbaar bemoedigend als bevrijdend.

IJMUIDENSE FAMILIE " Schrijf maar op dat Melle prima heeft gespeeld. Ik ben trots op hem,'' roemde keeper Wesley Zonneveld Melle Springer in de gang bij de kleedkamer die met een kamerbrede glimlach rond zijn kaken het welgemeende compliment incasseerde. Melle: '' Ik heb lekker gespeeld maar had zeker voor de rust scherper moeten zijn met mijn voorzetten en schoten. Ik kreeg veel ruimte en daar had ik beter mee moeten omgaan. Het kunstgras vind ik prima, was ik ook al gewend in Alkmaar, dus wat dat betreft geen probleem.'' Melle ontving van club V.V. IJmuiden de nodige bemoedigende twitterberichten en zag een deel van zijn IJmuidense familie heerlijk meeleven op de tribune.

OMGESCHOOLD Melle: ''Ja, dat was puur genieten. Ik ben een zo'n typische omgeschoolde aanvaller die nu achterin op links speelt en zal verdedigend nog veel moeten bijleren natuurlijk. AZ wilde mij graag houden maar ik zag meer kansen hier bij Telstar. Kijk maar eens naar die zes spelers die na een goed seizoen stappen hebben gezet naar de eredivisie. ik hoop ook op die manier mij in de kijker te spelen,'' aldus de jonge profspeler die van zijn 10e tot zijn 16e met een busje vanuit IJmuiden elke dag naar Alkmaar afreisde en daarna met de trein.

ENORME KICK Melle vervolgt:'' Ik heb voor twee jaar getekend, focus mij volledig op het voetballen en hoop natuurlijk ooit op het hoogste niveau te spelen. Deze avond smaakt duidelijk naar meer en laten we met zijn allen hopen dat deze zege ons vleugels geeft. Voor zoveel publiek spelen gaf mij persoonlijk een enorme kick en als je dan ook nog wint.''