• Keeper Wesley Zonneveld in actie (Foto Rowin van Diest)

    Rowin van Diest

Telstar-doelman Wesley Zonneveld geniet weer

VELSEN-ZUID Dichter des vaderlands, Gerbrandt Bredero, vatte het ooit zo treffend samen: ''Het kan verkeren.'' Neem Telstar en Go Ahead Eagles.

Hans Akkerman

Telstar klom de laatste drie seizoenen van plek 14 naar plek 6 en bivakkeert momenteel op plek 13. De redenen zijn genoegzaam bekend. Minder bovenmodaal spelersmateriaal in een eerste divisie die kwalitatief nog nooit zo sterk is geweest. Voor Go Ahead Eagles waren de dalen diep. Na degradatie uit de eredivisie twee seizoenen terug strompelde de geelrode formatie als een dolende spookrijder door de eerste divisie. Met als treurig resultaat een beschamende 17e plek, inclusief een tsunami (68) aan tegengoals. Het roer werd echter van de zomer rigoureus omgegooid in Deventer en met een grondig ge-restylede selectie stapelt de ploeg van de succesvolle ex-Heracles-trainer John Stegeman winst op winst en reisde dus afgelopen zondag als trotse koploper in verliespunten, af naar Velsen-Zuid. Precies een jaar geleden dropen de gasten beschaamd met de staart tussen de benen af na een afgetekende 3-1 afstraffing, ook zondag zegevierde Telstar in een duel waarin de gasten veelvuldig balbezit koesterden, maar Telstar gevaarlijker was door vooral Terell Ondaan. Kyle Scott frommelde op het uur de bal over de doellijn en Melle Springer nam de winnende treffer een kwartier voor tijd voor zijn rekening nadat uitblinker Terell Ondaan de paal teisterde met een enorme uithaal en de''local hero'' de rebound kiezelhard binnen vuurde;2-1.

KRUISBANDLEED De net van een zware blessure teruggekeerde sluitpost Wesley Zonneveld stond met een kamerbrede grijns in de gang van de kleedkamer heerlijk na te genieten.'' Tja , wat zal ik zeggen? Het was intens. Weinig reddingen misschien maar was het was mentaal loodzwaar, zeker als je zo lang niet hebt gespeeld. Onderschat dat niet hoor! 21 maanden heb ik aan de kant gestaan met kruisbandleed en dat is niet niks hoor. Alle complimenten naar onze verdedigers die zich heroïsch weerden tegen hun aanvallers ,'' aldus de man die het vorige zo succesvolle seizoen gedwongen van de zijkant moest gadeslaan.

Wesley:'' Toch wel raar hoor. Een prachtig seizoen natuurlijk voor de club maar ik vertoefde meer in het krachthonk en stond dus nadrukkelijk aan de zijlijn. Druk bezig met mijn revalidatie. Gelukkig ben ik nu weer topfit en heb ik mij fysiek nog nooit zo goed gevoeld. Bij hun goal had ik misschien uit moeten komen. Ik ben altijd gewend geweest heer en meester te zijn in het strafschopgebied en dat gevoel keert denk ik terug wanneer je weer regelmatig wedstrijden speelt. Alleen dan kan ik naar mijn oude niveau groeien,'' denkt de Lissenaar die maar een remedie heeft om eerste keeper te worden.

Wesley sluit af: "Heel hard werken en hopen op een kans. Dat moet ik afdwingen op trainingen. Ik ben ooit als jong jochie bij Lisse gaan keepen. Onze keeper was maar 1.50 cm lang en vaak geblesseerd. Ik was toen al 15 jaar, dus ik keep relatief nog niet zo lang want ik ben pas 26 jaar en heb het idee dat mijn loopbaan nu pas vorm begint aan te nemen,'' analyseerde de 1.95 cm lange doelman op een voor hem en zijn teamgenoten zo'n mooie herfstmiddag.