• Vlak voor de aftrap.

    Twitter / De Witte Leeuwen

Telstar gelijk tegen Suriname

VELSEN-ZUID Telstar heeft de wedstrijd tegen het Surinaamse elftal gisteravond niet weten te winnen. Het Surinaams elftal overigens ook niet; het duel eindigde in 1-1. Dat betekent onder meer dat Telstar in de gehele oefenperiode niet is verslagen. 

De wedstrijd werd gespeeld tussen de feestelijkheden door. De wedstrijd werd namelijk omlijst met swingende muziek en lekker eten. Maar uiteindelijk werd er wel serieus gevoetbald.

De wedstrijd was een paar minuten onderweg toen Suriname een penalty mee kreeg. In eerste instantie lukte het Renzo Akrosie niet de bal achter de keeper te krijgen, maar via paal en lat werd het dus al snel 0-1. Telstar kreeg nog wat kansen, Cas Dijkstra lobte met net te weinig snelheid en 0-1 werd ook de tussenstand.

Na de rust ging Telstar meteen vol aan de bak, maar het geluk was niet aan hun zijde. In de 55ste minuut was het geluk na hard werken wel aan de Telstar-kant: uit een voorzet van Melle Springer schoot Earvin Tjon A Loi de bal in zijn eigen doel: 1-1. Telstar creerde nog wat kansen, kreeg een grote tegen zich, maar uiteindelijk bleef het 1-1 en kon het feestje in het stadion weer verdergaan.