• Trainer Andries Jonker van Telstar kijkend naar het voetbal.

    Michel van Bergen

Telstar neemt punten uit Maastricht mee naar huis

VELSEN-ZUID In Maastricht heeft Telstar een 1-2 zege op MVV geboekt. De eerste helft maakten beide ploegen er geen spektakel van. Na rust herstelde Telstar zich, had het beste van het spel en pakte via goals van de spitsen Glynor Plet en Reda Kharchouch de drie punten.

Na drie invalbeurten en twee doelpunten kreeg Glynor Plet tegen MVV van trainer Andries Jonker een basisplaats. De Witte Leeuwen konden niet beschikken over Roscello Vlijter. Die was afgelopen met het Surinaamse elftal op pad en is toen zijn paspoort kwijt geraakt. Hij kon dus niet vliegen en dus niet terug naar Nederland komen.

Telstar had in de eerste helft het meeste balbezit. Beide ploegen deden overigens niet hun best om het publiek te vermaken. Veel kansen werden er niet gecreëerd. 

Aan het begin van de tweede helft, in de 52e minuut kwam Telstar op voorsprong. Een frommelgoal, die uiteindelijk op naam van Glynor Plet kwam te staan: 0-1. In de 62e minuut was Reda Kharchouch dicht bij de tweede Velsense treffer. Uit een voorzet van Senne Lynen kopte hij de bal naast. Vier minuten later staat dan toch de 0-2 op het scorebord. Vanaf rechts soleerde Elayis Tavsan door de Maastrichtse verdediging. Hij werd net binnen het strafschopgebied ten val gebracht. Scheidsrechter Bos paste prima de voordeelregel toe want Telstar bleef aan de bal. Reda Kharchouch krulde de bal in verre hoek: 0-2. 

De tegentreffer van Joeri Schroijen in de drie minuten extra speeltijd was voor de statistieken.