Watervrienden IJmuiden succesvol

IJMUIDEN Tijdens de zwemkampioenschappen van Watervrienden Nederland op 11 en 18 maart in respectievelijk Almere en Tilburg deden de zwemmers uit IJmuiden goede zaken.

Voor Watervrienden IJmuiden deden dit jaar veertien zwemmers mee, waaronder oud-gedienden als Rik Hofland en Klaas van Beek, maar ook een groot aantal jonge zwemmers in de leeftijd van 12 tot 15 jaar sleepten diverse podiumplaatsen binnen.

Mike Tjepkema en Bart de Waard zijn de nieuwe lichting van succesvolle zwemmers en sleepten meerdere medailles uit het water. In de categorie C (12-13 jaar) nam Mike drie keer zilver mee naar huis: op de 100 vrij, rug en vlinder. In de categorie jongens D (14-15 jaar) sloeg Bart de Waard zijn slag met twee gouden (200 vrij en rug), een zilveren (100 vrij) en twee bronzen medailles (100 rug en vlinder). Bij de meisjes C haalde Xanthe van Vuuren een bronzen plak op de 100 vrij. Rik Hofland kwam op vijf afstanden uit en moest alleen op de 100 vlinder een podiumplaats aan zich voorbij laten gaan. Op de 200 vrij en wissel en op de 100 vrij was hij de snelste en de op de 100 wissel was hij tweede. Met het heren estafette team haalde Rik Hofland samen met Klaas van Beek, Erno Vriens en Chris van Vliet een gouden plak binnen op de vier keer 100 vrij. Grith Sigsgaard haalde bij de vrouwen twee medailles: goud op de 200 school en brons op de 100 school.

Al met al een kampioenschap om tevreden op terug te kijken, aldus de trainers Ron Blok, Piet Wullaert en Hans van Vastenhoven. Afgelopen seizoen degradeerde WVIJ naar de tweede klasse van de competitie, maar in het huidige seizoen staat de ploeg op de eerste plaats van de tweede klasse. Met nog één competitiedag te gaan moet het kampioenschap binnen te halen zijn.