• Maggie is nog steeds de stad aan het ontdekken.

    Eigen Foto

Meehelpen met Klim naar het Licht: 'ik ben op mijn plek op de brug'

HAARLEM In deze krant komt iedere week een vrijwilliger van Klim naar het Licht aan het woord, het bijzondere project in de Koepelkathedraal aan de Leidsevaart. Als vierde vrijwilliger krijgt de 43-jarige Maggie het woord.

Maggie is sinds 2011 trotse inwoonster van Haarlem. Via een poster op straat kwam zij voor het eerst in aanmerking met Klim naar het Licht en nu staat zij op Klim naar het Licht als vrijwilliger. Op de brug voelt Maggie zich het meest op haar plek.

"Ik vind het heerlijk met bezoekers te turen over de stad en te verdrinken in het uitzicht vanaf de loopbrug. Elke keer zie je weer nieuwe details van de stad, wat elke keer ook weer gepaard gaat met mooie, nieuwe gesprekken.'

Naast zorgen voor haar gezin, zorgt Maggie ook graag voor de mensen die Klim naar het Licht bezoeken. Ze staat het liefst op de brug. Als het even kon, stond ze daar iedere dienst. Maar ook uit andere posten haalt Maggie veel voldoening. Als Maggie nog iets mag zeggen tegen andere Haarlemmers, is het: "Vrijwilliger zijn op Klim naar het Licht is heel leuk. Zorg dat je je steentje bijdraagt aan dit unieke project!"

Ook onbeperkt klimmen en Klim naar het Licht een extra handje helpen? Mail dan naar vrijwilliger@klimnaarhetlicht.nl.