• Lijsttrekker Jeroen Verwoort koestert diversiteit van Velsen

    Gertjan Huijbens (archieffoto)

Jeroen Verwoort kandidaat wethouder voor VVD Velsen; Arjen Verkaik vertrekt

IJMUIDEN Jeroen Verwoort, lijsttrekker voor de VVD bij de verkiezingen, is door de VVD-fractie voorgedragen als kandidaat-wethouder in Velsen.
VVD Velsen is één van de partijen die, op voordracht van informateur Nathanael Korf van Velsen Lokaal, gaat toewerken naar de vorming van een nieuwe coalitie. "Voor VVD Velsen stond op voorhand nog niet vast met welke kandidaat-wethouder wij de invulling van een collegeprogramma zouden helpen vormgeven." schrijft de VVD in een persbericht. "Eén van de pijlers uit het rapport is bestuurlijke vernieuwing. Om hieraan invulling te geven heeft Arjen Verkaik besloten om ruimte te maken voor een nieuwe wethouder namens de VVD Velsen." Bas Koppes wordt de nieuwe VVD-fractievoorzitter. "Op deze manier willen wij bijdragen aan het creëren van het gewenste speelveld voor het nu komende formatieproces." aldus de partij. Met het voordragen van Jeroen Verwoort komt automatisch een einde aan twaalf jaar waarin Arjen Verkaik wethouder was namens VVD Velsen.

Arjen Verkaik In het voorjaar van 2006 werd Arjen Verkaik wethouder van Velsen. Inmiddels heeft Verkaik er drie volle bestuursperioden op zitten: "twaalf mooie maar ook overvolle jaren vormden deel van mijn loopbaan en van mijn agenda". Verkaik kijkt met genoegen en dankbaarheid terug op de afgelopen drie bestuursperioden: "ik heb een aantal mooie resultaten mogen bereiken, zoals de omvorming van de Meergroep naar IJmond Werkt. Ik heb bedrijfsleven en onderwijs in beweging gebracht voor een gericht arbeidsmarktbeleid en bijgedragen aan een gezonde haveneconomie."

Volgens wethouder Verkaik is het politiek-bestuurlijke werk nooit af, maar acht hij de tijd rijp  voor verandering en vernieuwing. Om deze reden heeft hij besloten te stoppen met zijn werk als wethouder. Morgen (vrijdag 20 april) zal hij ter gelegenheid van de afronding van de laatste fase van het project Grote Hout terugkijken op zijn tijd als wethouder van onder meer economische zaken, sociale zaken en werkgelegenheid, verkeer en vervoer, ruimtelijke ordening en financiën.