• Edwin Koedijker heeft al van jongs af aan ervaring met het juwelierswerk.

    Marein van den Heuvel

Blinkende uitstraling

Advertorial

SANTPOORT-NOORD ''Na 2 maanden hard bezig zijn te geweest met verbouwen, is de heropening eindelijk in zicht,'' vertelt Edwin Koedijker, een juwelier met zijn eigen winkel genaamd Edelsh. Eerder bekend als het stenenwinkeltje, is de winkel sinds 3 jaar omgetoverd tot een prachtige juwelierszaak. Sinds december was deze gesloten wegens een verbouwing. Nu die achter de rug is, straalt de winkel weer vol op de hoek van de Anemonenstraat, naast de Hoofdstraat. Het is dan ook tijd voor een feestelijke heropening om dit te vieren.

HISTORIE Edwin Koedijker runt sinds een paar jaar de bekende winkel. ''De zaak zelf bestaat al sinds 1936, toen nog als kledingreparatiebedrijf van mijn overgrootopa.'' Zo is de winkel altijd in de familie gebleven. ''Na mijn overgrootopa heeft mijn oma er een kledingwinkel van gemaakt waar ze wol, knoopjes en andere materialen omtoverden tot kinderkleding.'' Vervolgens hebben de ouders van Koedijker besloten zich te focussen op sieraden en edelstenen. Alle soorten edelstenen van a tot z waren hier allemaal te koop. ''Destijds bekend als het stenenwinkeltje, waar je terecht kon voor prachtige sieraden en altijd een goede service kon verwachten. Persoonlijke aandacht voor de klant stond voorop.'' Nu is het Edwin Koedijker die de winkel inmiddels 3 jaar zelf beheert als een eenmanszaak.

BETROKKEN De winkel heeft echt een geschiedenis en vaste klanten hebben een fijn gevoel bij deze zaak. Dat is te merken wanneer een stel binnenloopt dat enthousiast reageert hoe mooi de winkel is opgeknapt sinds de verbouwing en vertelt hoe zij hier al van jongs af aan komen. Koedijker: ''Net als mijn ouders vind ik het belangrijk om stil te staan bij de klant en deze te helpen bij zijn of haar wensen.'' Deze extra betrokkenheid is dan ook wat Edelsh onderscheidt van andere winkels.

ERVARING Koedijker heeft al van jongs af aan ervaring met het juwelierswerk. ''Toen ik klein was ging ik vaak mee met mijn ouders naar verschillende beurzen van horloges en sieraden van zilver en goud.'' Deze ervaring neemt hij mee in de producten die hij verkoopt. Zo specialiseert Edelsh zich voornamelijk in horlogebanden en zilveren en gouden sieraden. Er is dan ook een ruim aanbod, van handgemaakte Italiaanse horlogebanden tot aan verschillende zilveren kettingen. Uiteraard kun je er ook terecht voor het vervangen van een horlogebatterij of het repareren van een sieraad of accessoire. Overigens is er ook nog een kleine collectie edelstenen die op verschillende kettingen en ringen kunnen worden gezet. Dit gaat in samenwerking met een edelsmid die Koedijker al tientallen jaren kent.

HEROPENING Aanstaande zaterdag is de feestelijke heropening van Edelsh. Iedereen is hier welkom tussen 10.00 en 17.00 uur op de Anemonenstraat 23 in Santpoort-Noord. Kettinkjes, horlogebanden, het repareren van sieraden: alles is dan weer mogelijk. Ook is er een leuke aanbieding voor de klanten. Om de heropening te vieren is er vanaf 2 maart een week lang korting van 25% op alle producten en de toch al spectaculaire prijzen!'

i Zie ook www.Edelsh.nl.