• Golfprofessional Craig Deane geeft instructie.

    Golfschool Spaarnwoude

Gratis golfles in Spaarnwoude

"Kom een dag golfen onder leiding van enthousiaste pro's en ondervind hoe leuk het is. Je kunt met iedereen golfen, niveauverschillen bestaan niet."

SPAARNWOUDE Jeroen van der Weide van Golftotaal runt de golfschool van Golfbaan Spaarnwoude en gunt iedereen de kans om kennis te maken met het verslavende spel dat lange tijd alleen voor een bepaalde groep mensen bereikbaar was. ,,Die tijd ligt in het verleden. Zeker op Golfbaan Spaarnwoude die, behalve een van de grootste en meest uitdagende banen van Europa, openbaar is en waar je kunt spelen wanneer je wilt. Onze doelgroep ligt zelfs tussen de 25 en 40 jaar en het imago van golfen is zo veranderd, het is een sport als alle andere geworden. Maar wel een heel erg fijne sport die elke keer als je een baan loopt weer anders is. Plus dat je lekker buiten bent. Spaarnwoude is een heel gevarieerde en prachtige baan. Een perfecte locatie om het spel te leren en te blijven beoefenen.''

Ingeborg Baumann

NIVEAUVERSCHILLEN ,,Golfen kun je doen tot op gevorderde leeftijd. Het is ook een heel erg sociale en gezellige sport. Niveauverschillen bestaan niet. De aannemer komt in gesprek met de advocaat en een studente met een kunstenaar. Ook op een ander vlak zijn er geen niveaus. Ik als pro speel graag met mijn vrouw en kids, wij spelen dan allemaal vanaf onze eigen handicap, zo hebben we als gezin een heel gezellige dag."
De 'handicap' en andere begrippen worden in de 5 uur durende gratis cursus allemaal duidelijk uitgelegd door de enthousiaste pro's. Jeroen: ,,Je bent nooit uitgeleerd en daardoor wordt het ook nooit saai. Iedereen heeft dezelfde kans om te winnen.''

GOLFBAAN SPAARNWOUDE Spaarnwoude is een openbare golfbaan en is daarin redelijk uniek. Er zijn heel veel banen en mogelijkheden en iedereen kan zich thuis voelen, ook al door het leuke personeel. Het is een van de grootste banen van Europa en behoorlijk uitdagend, voor beginners, maar ook voor gevorderde spelers. De dag gratis golfles omvat het putten, chippen en full swing/pitchen. Na de lunch, die voor eigen rekening is, volgt een les van een uur op de baan. De dag wordt afgesloten met theorie en een examen baanpermissie. Reken wel op 17,50 euro kosten voor ballen en materiaal. Als je gegrepen bent door het spel, kun je verder gaan met de 2-daagse gvb-cursus voor een fractie van de prijs die dit normaal zou zijn. En je krijgt waardebonnen om op een fijne manier een golfset en andere benodigdheden aan te schaffen in de Golfshop. Die shop is de grootste on-course shop in Nederland met alle hardware en alles wat je als golfer maar zou willen hebben. Plus een zeer uitgebreide collectie kleding die buiten de baan ook niet misstaat. Het restaurant is heel gezellig met een heerlijke kaart, het terras is zonnig en ook leuk voor niet-golfers.

i www.golftotaal.com