• Autosloperij

Je oude wagen laten slopen

Advertorial

Bij de aanschaf van een nieuwe auto is deze volledig nieuw en zonder gebreken. Echter kan je door het jarenlange gebruik van de auto steeds meer last krijgen van verscheidene mankementen. Door het gebruik van het voertuig raken de verschillende onderdelen verouderd en kunnen ze sneller beschadigen. Soms zijn de kosten van het herstel zo dusdanig hoog dat het de moeite niet meer waard is om je auto op te laten knappen. In dat geval kan je ervoor kiezen om contact op te nemen met een plaatselijke sloperij. Hier worden auto’s in iedere staat opgekocht. Bij de sloperij kan je nog een kleine prijs voor je oude wagen krijgen.

Elektrische auto laten slopen
Tegenwoordig zijn veel mensen in het bezit van een milieuvriendelijkere auto: de zogenaamde elektrische auto. Dit is een elektrisch model, dat in tegenstelling tot de reguliere auto’s, geen gebruik maakt van benzine, diesel of lpg. Misschien heb je je huidige auto al een aantal jaren en ben je toe aan een nieuwer model. Overweeg je je voertuig te verkopen, dan kan je hiermee ook terecht bij de sloperij. Hier wordt het voertuig grotendeels gedemonteerd, zodat de intacte onderdelen hergebruikt kunnen worden.

Sloperij in de buurt
Je wilt je auto graag naar een sloperij in de buurt brengen. Je wilt immers niet tientallen kilometers moeten rijden, voordat je het voertuig kunt afleveren. Door te kiezen voor een een online autosloperij, bespaar je jezelf een heleboel tijd. Vaak hebben sloperijen namelijk een zogenaamde ophaalservice waarmee ze zelf de oude auto op locatie ophalen. Dit is een goede optie, wanneer je door ernstige schade geen gebruik meer kunt maken van het voertuig of als de apk verlopen is.

Oude onderdelen
Door het gebruik van de auto zullen de onderdelen langzaam slijten. Dit is een normaal proces, maar een defect onderdeel dient wel op tijd vervangen te worden. Het is gevaarlijk om veel kilometers af te leggen met slechte remmen of kapotte lampen. Bij de autosloperij kan je daarom ook terecht voor gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Deze onderdelen komen uit sloopauto’s maar zijn nog goed genoeg om door te gaan voor een tweede ronde.