• Het vriendelijke personeel, op deze foto Vera en Mark, zorgt ervoor dat de gasten zich gelijk thuis voelen bij Frenchie.

    Michel van Bergen
  • Een van de vele culinaire hoogstandjes.

    Michel van Bergen

Lezersmenu: Frenchie is dé plek voor koffie, ontbijt, lunch & diner

HAARLEM Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat kan je zes dagen in de week genieten van alles wat restaurant & bar Frenchie te bieden heeft. Heerlijke koffie, uitgebreid ontbijt, brunch, lunch, borrel en diner. En nog veel meer! Ga zitten, ontspan, geniet en voel je vooral thuis bij Frenchie.

Restaurant Frenchie is te vinden op de Gedempte Oude Gracht in het centrum van Haarlem. Frenchie is begin 2018 van start gegaan. De twee jonge eigenaars van Frenchie, chef-kok Tim Eleveld en Lisa Landman, die in het dagelijks leven ook een stel zijn, hebben allebei een grote liefde en passie voor de horeca. Samen vormen ze een hecht en dynamisch duo die alles vanuit hun hart en gevoel doen. Chef-kok Tim regelt alles voor in de keuken. Lisa staat achter de bar en houdt zich vooral bezig met alle werkzaamheden op de achtergrond. Hun twee lieve en charmante Franse Bulldogs, mascottes Sunny en Dirkje, gaan graag samen met hun baasjes mee naar het werk. Op de werkvloer staat het tweetal er niet alleen voor. "We hebben een leuk en hecht team om ons heen. Zo is Miss Wine Vera Frenchie's vaste gastvrouw voor de avonden en met Mark hebben we een hele goede chef-kok in de keuken staan", vertelt chef-kok Tim.

Bij binnenkomst valt de gezellige en knusse huiselijk sfeer meteen op. Leuke zit hoekjes en comfortabele stoelen met vrolijke kussens. Fijne muziek op de achtergrond en een mooi uitzicht op het centrum. Frenchie is een plek om je thuis te voelen! 'Feel Free at Frenchie' is precies wat het restaurant ook uitstraalt. "Met Frenchie hebben we een plek gecreëerd waar mensen van 's morgens vroeg tot 's avonds laat terecht kunnen in een restaurant en een bar met een gezellige huiselijke sfeer. Voor ons is het heel belangrijk dat mensen zich bij ons kunnen ontspannen en zich vrij kunnen voelen. Alles is bij ons heel persoonlijk, dus als je bij Frenchie komt, dan kom je eigenlijk bij ons thuis op visite", vertelt Lisa.

Het restaurant biedt veel mogelijkheden. "Als je zin hebt om gezellig samen met je familie te zijn, dan ga je lekker aan de grote familietafel zitten. Wil je ontspannen een boek lezen, dat kan ook. Er zijn zit hoekjes genoeg. Als je geluk hebt dan komt Sunny gezellig bij je zitten. Er zijn werkplekken achterin het restaurant om rustig te werken en er is Free Wifi. Frenchie organiseert ook leuke events, zoals eten op het strand, een tapas avond of een wijnproeverij. Op onze website en Facebookpagina kondigen we de events aan, dat is altijd heel erg leuk", aldus Lisa.

Bij Frenchie wordt alles dagvers bereid en is homemade. "Alles maken we zelf. Bij ons geen flesjes appelsap, want we persen de appels zelf. We proberen aan alles een eigen draai te geven. Van de koffie, ontbijt, brunch, lunch, verse sapjes, drankjes, cocktails, borrel tot aan het diner. Zodat de beleving net even anders is. Aan elk onderdeel besteden we veel aandacht. Alles zit bij ons in de details. Dat is wat we doen en wie we zijn. We zijn heel erg gefocust op de kwaliteit van de producten, het verhaal erachter en met de beleving ervan. Elk moment van de dag is voor ons ook een moment om verrassende gerechten van kwalitatieve goede en eerlijke producten te serveren", aldus chef-kok Tim.

De kaart van Frenchie wisselt regelmatig van samenstelling. Frenchie heeft elke maand een nieuw 'Best of Frenchie' menu van vijf gangen, maar deze is ook in vier of drie gangen te bestellen. Daarnaast heeft het restaurant een à la carte die wisselt per seizoen en een ontbijt - en lunch menu. "De basis van Frenchie is de Franse keuken met Aziatische en Zuid-Amerikaanse invloeden. Veel van de producten die we gebruiken vinden hun oorsprong in deze landen. Bij het verzinnen van nieuwe gerechten zoeken we spannende ingrediënten om spannende combinaties te maken. We proberen een gevarieerde menukaart te maken met voor ieder wat wils", vertelt chef-kok Tim.

Frenchie heeft voor de maand juli een speciaal Lezersmenu samengesteld. Lisa: "Ik denk dat veel mensen wel weten dat ze bij ons kunnen ontbijten en lunchen, maar misschien nog niet dat ze bij ons ook heerlijk kunnen dineren. Daar willen we met het Lezersmenu graag verandering in brengen. Kom een keertje gezellig bij ons eten. Maak kennis met onze Best of Frenchie menu."

Frenchie is zes dagen in de week open. Van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 9.00 uur tot 0.00 uur. Zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur. Op maandag is Frenchie gesloten.

Frenchie, Gedempte Oude Gracht 46. Voor meer informatie: www.frenchie.nl.

Lezersmenu juli

Voorgerecht: Schelvis met komkommer ponzu, gedroogde tomaat, spekbokking, feta kaas, dille olie en olijf.

Tussen 1: Rogvleugel met bbq cabbage, cashew, garlic ketjap glace en beurre blanc.

Tussen 2: Oxtail en Octopus met doperwt mousseline van aardappel.

Hoofd: Summer duck met canette, griotte kers, gepofte rode biet, dragon, opperdoezer ronde en balsamico.

Dessert: Peche Melba 2.0 met framboos, perzik, mascarpone ijs, witte choco en amandelbiscuit

Vijf gangen voor € 42,50 ipv € 52,50 te reserveren o.v.v. het "Lezersmenu" in de maand juli. Reserveren kan via 023-7370618 of whatsup@frenchie.nl.