Nieuwe app KNRM

IJMUIDEN De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft vorige week een nieuwe versie van KNRM Helpt, de gratis alles-in-één app voor watersporters gelanceerd.

Met actuele weersinformatie, vaarkaarten, waterwegen en knooppunten, havens, bunkerstations, duikstekken, logboek en nog veel meer. En de watersporter die in nood is of assistentie nodig heeft belt met één druk op de knop naar de juiste instantie voor hulp.

LAGER NIVEAU De nieuwe generatie watersporters huurt steeds vaker een schip in plaats van er zelf één te kopen. Daarmee komt de traditionele voorbereiding op een vaartocht op een lager niveau te staan. Zowel voor de gevorderde watersporter als voor degene met minder ervaring is de app KNRM Helpt een uitkomst.

Met de nood- of assistentieknop belt de gebruiker automatisch met de juiste instantie: Kustwacht of 112 bij een noodgeval en KNRM Alarmcentrale voor assistentie.

De KNRM is door de app zelf direct telefonisch bereikbaar voor niet-spoedeisende hulpvragen op het water. Daarvoor heeft de KNRM een eigen alarmcentrale ingericht. De app is gemaakt voor smartphones en beschikbaar voor iOS 8.0 en hoger en in de Play Store voor Android 4.0 en hoger.